Proč Blog?

Proč Blog? Přišlo mi to jako jednoduchá forma, jak být v kontaktu se všemi blízkými a známými. Tak hlavně pište komentáře a dotazy...pokusím se reagovat podle možností.

sobota 19. března 2011

Kampala 19.3.2011

Dnes jsme procházely s Jančou Kampalu. Janča koupila mapu, tak se můžeme zorientovat v rušném a chaotickém hlavním městě o mnoho snadněji a rychleji. Koupily jsme si na ulici a tržnici naše první ugandské banány, rajčata a ananas. Potkaly jsme menší stádo krav. Také jsme si dnes poprvé samy vařily a dobře jsme si pochutnaly ;)) 
Učíme se smlouvat s místními řidiči boda boda a užíváme plnými doušky velkoměsta.



kampalská ulice


ugandský trh


malé stádo krav kousek od našeho domku


naše první vaření


3 komentáře:

  1. mňam čerstvý ananas to bych si dala taky :-) A jak to jde při dorozumívání? Všechno v pohodě? Mluví se v Kampale srozumitelně?

    OdpovědětVymazat
  2. jj čerstý ananas je prostě špica a mají luxusní kávu...mňamka :)
    Dorozumívání je v celku v pohodě, někteří moc neumí anglicky a jiní dost dobře, zaleží koho potkáš... Někdy je to sranda s řidiči boda boda, se s nimi domluvíš na cestě a oni říkají jj vím a pak tě odvezou jinam nebo se v té čtvti ptají, kam jet dál...tak teď už víme v poho, ale ze začátku to byla sranda :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Romča,

    ste tam ako lekári alebo sociálni pracovníci? My sme tam boli v roku 2008. Ak si v nemocnici, pozdrav od Ondreja a Lucy Achilea.

    Príjemný pobyt, vychutnaj si hovädzie mäsko, tilapie :)

    OdpovědětVymazat